Διαδικτυακή Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση  

Βρείτε μας στο Facebook - Ενημερωθείτε για όλα τα νέα e learning προγράμματα Έχετε google plus; Ακολουθήστε μας και Ενημερωθείτε Ακολουθήστε μας στο twitter και Ενημερωθείτε για Θέματα και Ζητήματα σχετικά με:#BusinessManagement , #Πληροφορική και Δίκτυα, Ειδικότητες του Μέλλοντος, #Παιδαγωγικά, #Ψυχολογία , #Τουρισμό , #Υγεία Δείτε όλη τη νέα αρθρογραφία και πληροφορίες για νέα  e learning προγράμματα  στο blogspot  του e learning ΕΚΠΑ Ακολουθήστε μας linkedin


Συνεργασία E learning UOA με Επιχειρήσεις (Partners)

Εκπαιδευτικό Αντικείμενο

Κοσμητολογία: Μέθοδος Παρασκευής Καλλυντικών από Φυσικές Πρώτες Ύλες και Φαρμακευτικά Φυτά
Ειδικές εκπτώσεις για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑμεΑ (25%), Πολύτεκνους (20%) κ.ά

Κοσμητολογία: Μέθοδος Παρασκευής Καλλυντικών από Φυσικές Πρώτες Ύλες και Φαρμακευτικά Φυτά

Αίτηση συμμετοχής
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 13/1/2019 – Έναρξη Μαθημάτων: 21/1/2019
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κοσμητολογία: Μέθοδος Παρασκευής Καλλυντικών από Φυσικές Πρώτες Ύλες και Φαρμακευτικά Φυτά» έχει ως στόχο να καταρτίσει τον εκπαιδευόμενο σχετικά με τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και τη χρήση τους για την παρασκευή καλλυντικών προϊόντων. Αναλύονται τα υλικά, οι συσκευές και τα απαραίτητα σκεύη. Παρουσιάζονται οι τρόποι παραλαβής αιθέριων ελαίων, τα κυριότερα αρωματικά φυτά και οι ευεργετικές τους ιδιότητες, καθώς και το πώς μπορεί κανείς να καλλιεργήσει αρωματικά φυτά. Επιπλέον παρέχονται δοκιμασμένες συνταγές και οδηγίες βήμα-βήμα για την παρασκευή καλλυντικών. Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μια επιχείρηση, παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο μπορεί μια επιχείρηση να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να οδηγηθεί σε μια επιτυχημένη επιχειρηματικότητα.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να:

  • απαριθμεί τα κυριότερα καλλυντικά προϊόντα και τις λειτουργίες του
  • συγκρίνει εμπορικά καλλυντικά σκευάσματα και να επιλέγει το βέλτιστο για κάθε ανάγκη του
  • αξιολογεί τις καλλυντικοτεχνικές μορφές των σκευασμάτων και τις ιδιότητες τους
  • επιλέγει τις κατάλληλες πρώτες ύλες για την παρασκευή των δικών του καλλυντικών προϊόντων
  • αξιοποιεί φυτά και λουλούδια της Ελληνικής γης για την παρασκευή φυσικών καλλυντικών

Τίτλος Προγράμματος
Διάρκεια
(μήνες)
Εκτιμώμενη
Διάρκεια
(ώρες)
Πιστωτικές
Μονάδες
ECVET
Τύπος
Πιστοποιη-
τικού
Μαθήματα
- Συμπλήρωμα
Πιστοποιητικού
-Οδηγός Σπουδών
Αίτηση
Συμμετοχής
Ακαδημαϊκός
Υπεύθυνος
Κοσμητολογία: Μέθοδος Παρασκευής Καλλυντικών από Φυσικές Πρώτες Ύλες και Φαρμακευτικά Φυτά 5 135 11,25 Επιμόρφωσης Μαθήματα

-Συμπλήρωμα
πιστοποιητικού


-Οδηγός
σπουδών
Υποβολή
αίτησης
Ζωίδης Γρηγόρης
Πως διαμορφώνεται η ύλη του προγράμματος

ΜΑΘΗΜΑ - Εισαγωγή στην Kοσμητολογία
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - Τι είναι Καλλυντικό-Ορισμός, Προϋποθέσεις, Δράση
Στα πλαίσια αυτής της πρώτης διδακτικής ενότητας, ο εκπαιδευόμενος καλείται να μάθει τι είναι καλλυντικό προϊόν και ποιες προϋποθέσεις πρέπει να έχει ένα σκεύασμα έτσι ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί ως τέτοιο.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 - Κατηγορίες Καλλυντικών Προϊόντων
Στην ενότητα αυτή ο εκπαιδευόμενος, μαθαίνει σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται τα καλλυντικά προϊόντα, με βάση ποια κριτήρια γίνεται η ταξινόμηση αυτή αλλά και τις εναλλακτικές ταξινομήσεις των καλλυντικών προϊόντων σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία αλλά και Ε.Ο.Φ.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 - Ιδιότητες Καλλυντικών Προϊόντων
Στη συγκεκριμένη διδακτική ενότητα ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει τις ιδιότητες τις οποίες πρέπει να καλύπτει το συγκεκριμένο καλλυντικό σκεύασμα έτσι ώστε να ικανοποιεί επιτυχώς το ρόλο του.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4 - Έλεγχος Καλλυντικών Προϊόντων
Στην ενότητα αυτή γίνεται αναφορά των μεθόδων ελέγχου καλλυντικών προϊόντων όπως οργανοληπτικοί, φυσικοχημικοί, μικροβιακοί έλεγχοι αλλά και έλεγχοι ποιότητας και έλεγχοι ανεπιθύμητων συστατικών και παρενεργειών.
ΜΑΘΗΜΑ - Πρώτες Ύλες Καλλυντικών Προϊόντων
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - Σύσταση Καλλυντικών Προϊόντων – μια Επισκόπηση
Μέσα από την ενότητα αυτή ο εκπαιδευόμενος θα μάθει από ποια συστατικά συγκεκριμένα αποτελούνται διάφορα καλλυντικά προϊόντα και πως μπορεί αυτά να τα χρησιμοποιήσει, να τα ενσωματώσει στα καλλυντικά σκευάσματα.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 - Κύρια Συστατικά Καλλυντικών
Στην ενότητα αυτή μαθαίνουμε ποια είναι τα κύρια συστατικά από τα οποία αποτελείται ένα καλλυντικό προϊόν πως μπορούμε να τα παραλάβουμε τα συστατικά αυτά, ποιες εναλλακτικές υπάρχουν και με ποια κριτήρια επιλέγουμε ένα συγκεκριμένο υλικό έναντι ενός άλλου.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 - Επιφανειοδραστικές Ενώσεις και Γαλακτωματοποιητές
Στην ενότητα αυτή θα μάθουμε τι είναι η επιφανειοδραστική ένωση, τι είναι ο γαλακτωματοποιητής, πως δρουν και πως ενσωματώνονται σε ένα καλλυντικό προϊόν και ποια τα φυσικά συστατικά τα οποία χρησιμοποιούνται με αυτές τις ιδιότητες.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4 - Ειδικά Συστατικά
Στην ενότητα αυτή ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει τα υπόλοιπα συστατικά τα οποία περιέχονται σε ένα καλλυντικό προϊόν όπως για παράδειγμα τα αντιηλιακά φίλτρα που περιέχονται σε ένα αντιηλιακό προϊόν.
ΜΑΘΗΜΑ - Φαρμακευτικά Φυτά και Αιθέρια Έλαια
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - Αρωματοθεραπεία
Σε αυτήν την διδακτική ενότητα ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει τι είναι αρωματοθεραπεία, τους τρόπους χρήσης των αιθέριων ελαίων για την ευεξία και την ίαση ψυχής και σώματος.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 - Τρόποι Παραλαβής Αιθέριων Ελαίων
Γίνεται αναφορά στους κυριότερους τρόπους παραλαβής αιθέριων ελαίων με παραδείγματα και εργαστηριακές συμβουλές.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 - Φαρμακευτικά Φυτά
Στην ενότητα αυτή καλύπτονται τα κυριότερα φαρμακευτικά φυτά τα οποία ενδημούν στον Ελλαδικό χώρο
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4 - Κυριότερα Αιθέρια Έλαια και Ιδιότητες αυτών
Στην ενότητα αυτή αναλύονται οι ιδιότητες και οι τρόποι χρήσης των κυριότερων αιθέριων ελαίων τα οποία προέρχονται από φαρμακευτικά φυτά.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5 - Καλλιέργεια Αρωματικών Φυτών
Βασικές γνώσεις πάνω στους τρόπους καλλιέργειας αρωματικών φυτών αλλά και στις ανάγκες μιας τέτοιας καλλιέργειας των βασικότερων αρωματικών φαρμακευτικών θεραπευτικών φυτών.
ΜΑΘΗΜΑ - Τρόποι Παρασκευής Φυσικών Καλλυντικών
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - Απαραίτητος Εξοπλισμός
Γίνεται αναφορά στα σκεύη και στα όργανα και γενικότερα σε όλο τον εξοπλισμό ο οποίος είναι απαραίτητος για να λειτουργήσει ένα εργαστήριο παρασκευής καλλυντικών προϊόντων.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 - Κανόνες Ασφαλείας και Υγιεινής
Στην ενότητα αυτή γίνεται αναφορά στην ασφαλή χρήση των σκευών των οργάνων και των χημικών αντιδραστηρίων τα οποία χρησιμοποιούνται για την παρασκευή καλλυντικών προϊόντων, οι τρόποι χρήσης αυτών, οι τρόποι αποθήκευσης αλλά και χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή ατυχημάτων.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 - Συντήρηση Καλλυντικών
Μέσα από την ενότητα αυτή μαθαίνουμε πως μπορούμε να διατηρήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τις ιδιότητες των καλλυντικών προϊόντων μας, πότε χρησιμοποιούμε συντηρητικά και σε ποια ποσότητα, ποια είναι τα καλύτερα συντηρητικά για κάθε σκεύασμα. Ορισμοί Ελάχιστης ημερομηνίας διατηρησιμότητας και ημερομηνίας λήξης.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4 - Μέθοδοι Παρασκευής Καλλυντικών Προϊόντων ανά Κατηγορία
Συνταγές δοκιμασμένες βήμα-βήμα για την παρασκευή συγκεκριμένων καλλυντικών προϊόντων όπως σαπούνια, κρέμες ημέρας και νύχτας, κρέμες σώματος, λάδια σώματος και τα λοιπά
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5 - Ειδικές Μέθοδοι
Στην ενότητα αυτή γίνεται αναφορά σε συνταγές περισσότερο εξειδικευμένων καλλυντικών προϊόντων όπως για παράδειγμα μακιγιάζ αντηλιακά προϊόντα και τα λοιπά.
ΜΑΘΗΜΑ - Προοπτικές Επαγγελματικής Ενασχόλησης με τα Φυσικά Καλλυντικά
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - Απαιτούμενες Ενέργειες για τη Σύσταση Εταιρείας
Στην ενότητα αυτή μαθαίνουμε ποια είναι τα απαραίτητα βήματα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία εταιρεία για να παράγουμε καλλυντικά προϊόντα προς πώληση.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 - Υλικά και Πρώτες Ύλες. Προμηθευτές. Υλικά Συσκευασίας
Στην ενότητα αυτή μαθαίνουμε πως να επιλέγουμε πρώτες ύλες, πώς να διαλέγουμε προμηθευτές πως να κάνουμε προϋπολογισμό κόστους για την παρασκευή των καλλυντικών μας προϊόντων και από που μπορούμε να προμηθευτούμε τα κατάλληλα υλικά συσκευασίας.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 - Υποχρεώσεις Έναντι του Ε.Ο.Φ. / Έλεγχοι και πως Πραγματοποιούνται
Στην ενότητα αυτή γίνεται αναφορά στις υποχρεώσεις που έχει ένας κατασκευαστής καλλυντικών προϊόντων στον ελλαδικό χώρο έναντι του Ε.Ο.Φ. καθώς και πως κατατίθεται ένας φάκελος κυκλοφορίας νέου καλλυντικού προϊόντος.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4 - Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Εξαγωγές
Στην ενότητα αυτή γίνεται μία συνοπτική αναφορά στα πλεονεκτήματα και στα μειονεκτήματα της ενασχόλησης με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τους κινδύνους και τα πιθανά οφέλη που κρύβει ένα τέτοιο επιχείρημα αλλά και πως μπορούμε να κάνουμε εξαγωγές των καλλυντικών μας.
ΜΑΘΗΜΑ - Η Επιτυχημένη Επιχειρηματικότητα
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - Επιχειρηματική Βιωσιμότητα
Στην παρούσα διδακτική ενότητα θα αναλυθούν το επιχειρηματικό σχέδιο και τα στοιχεία που περιλαμβάνει. Στη συνέχεια θα εξεταστούν η επιλογή των στόχων της επιχείρησης και η απεικόνισή τους στο επιχειρηματικό σχέδιο. Αμέσως μετά θα παρουσιαστούν οι μορφές και η διάρθρωση του επιχειρηματικού σχεδίου, και θα αναλυθούν τα επιμέρους τμήματά του. Τέλος, θα δοθεί η σύνδεση της επιχειρηματικής βιωσιμότητας με το επιχειρηματικό σχέδιο.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 - Επιχειρηματικές Δυσκολίες και Επιχειρηματική Αποτυχία
Στην παρούσα διδακτική ενότητα θα επικεντρωθούμε αρχικά στη βιβλιογραφική αναφορά σχετικά με τη διάκριση των μορφών της επιχειρηματικής αποτυχίας, καθώς και στην επεξήγηση της έννοιας της πτώχευσης μιας εταιρίας. Επιπλέον, θα αναλύσουμε την αντιμετώπιση αποτυχημένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε περιόδους οικονομικής ύφεσης. Τέλος, θα παραθέσουμε υποδείγματα αντιμετώπισης πτωχευμένων εταιριών και μελέτες περίπτωσης συγκεκριμένων επιχειρήσεων που οδηγήθηκαν σε πτώχευση και δεν μπόρεσαν να επανέλθουν, αλλά και επιχειρήσεων που οδηγήθηκαν σε επιχειρηματική αποτυχία, αλλά κατάφεραν να επανακάμψουν και να επιστρέψουν στο δρόμο των επιχειρηματικών επιτυχιών. Επίσης, θα αναλυθούν οι λόγοι τόσο στις περιπτώσεις της αποτυχίας όσο και σε αυτές της επανένταξης στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 - Η Επιτυχημένη Επιχειρηματικότητα
Σε αυτήν τη διδακτική ενότητα θα αναπτυχθεί η έννοια, η σημασία και ο ρόλος της επιτυχημένης επιχειρηματικότητας, μέσα στο πλαίσιο της ανταγωνιστικής λειτουργίας των επιχειρήσεων. Θα παρουσιαστούν βασικά χαρακτηριστικά της επιτυχημένης επιχειρηματικότητας και θα αναλυθεί ο ρόλος της ηγεσίας και του ηγέτη. Ακολούθως, θα εξεταστεί η ανταγωνιστική θέση της επιχείρησης και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Πολύ σημαντική στην ανάλυση είναι η στρατηγική της μακροχρόνιας ανάπτυξης της επιχείρησηςπουακολουθεί, ενώτοκεφάλαιοκλείνειμε τηνπαρουσίασηεπιχειρήσεων, από τον ελληνικό και διεθνή επιχειρηματικό κόσμο, που έχουν καταφέρει να επιτύχουν στον τομέα δραστηριοποίησής τους.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4 - Διοίκηση και Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων της Επιχείρησης
Σε αυτήν τη διδακτική ενότητα, θα αναλυθεί η έννοια και το περιεχόμενο της διοίκησης των ανθρωπίνων πόρων, η σημασία της στη λειτουργία της επιχείρησης, καθώς και η αξιοποίησή της προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Οι έννοιες της δια βίου μάθησης και της εργασιακής επιμόρφωσης αποτελούν ιδιαίτερο τμήμα του παρόντος κεφαλαίου, ενώ παρατίθενται συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τόσο την ελληνική πραγματικότητα όσο και το εξωτερικό. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην αποτελεσματική επικοινωνία μέσα στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους προχωρούν στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού οι πρωτοπόρες επιχειρήσεις. Τέλος, παρουσιάζονται επιχειρήσεις που έχουν λάβει βραβεία ως προς την εταιρική κοινωνική τους ευθύνη, καθώς και ως προς το εργασιακό τους περιβάλλον.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5 - Προώθηση Πωλήσεων και Τιμολόγηση
Σκοπός της συγκεκριμένης ενότητας είναι να παρουσιάσει ορισμένες βασικές πτυχές της επιστήμης του marketing (mkg). Γι’ αυτόν το λόγο, αρχικά αναλύεται η χρησιμότητά της και η έννοια του σχεδίου marketing, ενώ στη συνέχεια παρουσιάζεται αναλυτικά η έννοια του μείγματος marketing. Τέλος αναλύεται η σπουδαιότητα της σύνταξης του σχεδίου μάρκετινγκ, αναλύονται τα περιεχόμενά του και γίνεται αναφορά στην εκπόνηση του.

Επιστροφή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

E learning ΕΚΠΑ  Πανεπιστήμιο Αθηνών - Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
E-Learning Πανεπιστήμιο Αθηνών E-Learning Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. – Ε.Κ.Π.Α.)
Π.Ε. Πετράκης

Διεύθυνση: Σταδίου 5, T.K. 10562, Αθήνα

e-mail: elearn-secretariat@elke.uoa.gr Τηλέφωνο: 2103689354

Copyright 2014
 

ΙΕΣΟΕΛ - e learning ΕΚΠΑ | Προγράμματα στη Λογιστική και Ελεγκτική

E learning Κατευθύνσεις Προγράμματων

Νέα γενιά e learning προγραμμάτων | Εκμάθηση Λογισμικών Προγραμμάτων και Πρακτική Εφαρμογή

 

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας.
Όταν χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας αποδέχεστε τη χρήση των cookies στο browser σας. Μάθετε περισσότερα για τη χρήση των cookies πατώντας εδώ.