Διαδικτυακή Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση  

Βρείτε μας στο Facebook - Ενημερωθείτε για όλα τα νέα e learning προγράμματα Έχετε google plus; Ακολουθήστε μας και Ενημερωθείτε Ακολουθήστε μας στο twitter και Ενημερωθείτε για Θέματα και Ζητήματα σχετικά με:#BusinessManagement , #Πληροφορική και Δίκτυα, Ειδικότητες του Μέλλοντος, #Παιδαγωγικά, #Ψυχολογία , #Τουρισμό , #Υγεία Δείτε όλη τη νέα αρθρογραφία και πληροφορίες για νέα  e learning προγράμματα  στο blogspot  του e learning ΕΚΠΑ Ακολουθήστε μας linkedin


Συνεργασία E learning UOA με Επιχειρήσεις (Partners)

Εκπαιδευτικό Αντικείμενο

Web Developer
Ειδικές εκπτώσεις για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑμεΑ (25%), Πολύτεκνους (20%) κ.ά

Web Developer

Αίτηση συμμετοχής
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 8/2/2019 – Έναρξη Μαθημάτων: 18/2/2019
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Web developer» δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της αγοράς εργασίας σε τομείς όπου συντελείται σχεδίαση, ανάπτυξη, λειτουργία, υποστήριξη, συντήρηση και χρήση Ιστοσελίδων (Web Sites) και λογισμικού εφαρμογών με έμφαση στη Web τεχνολογία (web applications). Σκοπός του είναι να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο εκμάθησης Web development, όπου, εκτός των άλλων, περιλαμβάνονται web design, front-end development, user experience design, και graphic design. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Web development που καλύπτει μαθήματα, όπως HTML, JS, CSS, AJAX, Dreamweaver, Bootstrap, Photoshop, InDesign, Joomla. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι με βασικές γνώσεις υπολογιστή μπορούν να το παρακολουθήσουν. Τα μαθήματα καλύπτουν από βασικές έννοιες ανάπτυξης websites και web εφαρμογών μέχρι πιο προχωρημένες τεχνικές web development.

Το πρόγραμμα συνοδεύεται από δύο live streaming συναντήσεις στις θεματικές:
- Δομή εργασίας web developer
- Ανάπτυξη Δεξιοτήτων του web developer, με εισηγήτρια την κα. Γιαννακούλη Βενετία, BSc in Computing, MSc in e-Business Technology και PhD in Information Management. Η κα. Γιαννακούλη Βενετία έχει μεγάλη εργασιακή και διδακτική εμπειρία.
(Η σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση (live streaming) πραγματοποιείται μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή τα οποία καλούνται οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν από το χώρο τους, σε συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία.
Το Live Streaming παρέχει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να έχουν στον υπολογιστή τους ήχο και εικόνα και να μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές, είτε φωνητικά είτε γραπτά)

Τίτλος Προγράμματος
Διάρκεια
(μήνες)
Εκτιμώμενη
Διάρκεια
(ώρες)
Πιστωτικές
Μονάδες
ECVET
Τύπος
Πιστοποιη-
τικού
Μαθήματα
- Συμπλήρωμα
Πιστοποιητικού
-Οδηγός Σπουδών
Αίτηση
Συμμετοχής
Ακαδημαϊκός
Υπεύθυνος
Web Developer 6 228 19 Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης Μαθήματα

-Συμπλήρωμα
πιστοποιητικού


-Οδηγός
σπουδών
Υποβολή
αίτησης
Χ. Μιχαλακέλης
Πως διαμορφώνεται η ύλη του προγράμματος

ΜΑΘΗΜΑ - Εισαγωγή στην HTML5
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - Εισαγωγή στην HTML5: Δομή και δυνατότητες
Σκοπός της ενότητας αυτής είναι οι εκπαιδευόμενοι να γνωρίσουν και να μάθουν τη χρησιμότητα και τη δομή της γλώσσας προγραμματισμού για ιστοσελίδες HTML5, καθώς και τη λογική πάνω στην οποία είναι χτισμένη η HTML5 (ετικέτες της HTML). Στη συνέχεια θα γνωρίσουν τα εργαλεία τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να γράψουν κώδικα σε HTML5 και τους τρόπους που θα μπορούν να γράφουν κώδικα και να πειραματίζονται αλλάζοντάς τον. Η συγγραφή κώδικα και οι δοκιμές πρέπει να συνδυαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε η συνολική διαδικασία να είναι αποδοτική και όχι χρονοβόρα. Επίσης στην ενότητα αυτή οι εκπαιδευόμενοι θα δημιουργήσουν την πρώτη τους ιστοσελίδα με το “Hello World” και θα μάθουν να φτιάχνουν εύκολα και γρήγορα navigation menus και buttons.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 - Εισαγωγή και μορφοποίηση κειμένου
Σκοπός της ενότητας αυτής είναι οι εκπαιδευόμενοι να μάθουν να γράφουν και να μορφοποιούν κείμενο σε κώδικα HTML5. Πιο αναλυτικά θα μάθουν να χρησιμοποιούν ετικέτες για τις παραγράφους, να γράφουν κείμενο μέσα σε αυτές και να το μορφοποιούν. Στη μορφοποίηση περιλαμβάνονται η επιλογή γραμματοσειράς, μεγέθους και χρώματος, η χρήση bold και italic, η χρήση highlight κτλ. Επίσης οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν να τοποθετούν το κείμενό τους σε συγκεκριμένο σημείο της ιστοσελίδας. Στη συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν να χρησιμοποιούν διατεταγμένες και μη διατεταγμένες λίστες καθώς και να αλλάζουν τον τρόπο αρίθμησης στις διατεταγμένες και τη μορφή των κουκίδων στις μη διατεταγμένες.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 - Εισαγωγή και μορφοποίηση εικόνας
Σκοπός της ενότητας αυτής είναι να μάθουν οι εκπαιδευόμενοι να εισάγουν εικόνες στην ιστοσελίδα που φτιάχνουν. Πιο αναλυτικά οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν να τοποθετούν την εικόνα σε συγκεκριμένο σημείο της ιστοσελίδας και να αλλάζουν το μέγεθός της. Επίσης θα μάθουν να χρησιμοποιούν το Canvas της HTML5 για να σχεδιάζουν εντός της ιστοσελίδας. Δηλαδή, θα μπορούν να σχεδιάζουν γραμμές και σχήματα και να επιφέρουν και τις κατάλληλες τροποποιήσεις. Τέλος, θα μάθουν να σχεδιάζουν και να χρησιμοποιούν συνδέσεις προς άλλες σελίδες, emails, αναπαραγωγή ήχου, video κτλ.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4 - Μορφοποίηση των ιστοσελίδων με CSS3
Σκοπός της ενότητας αυτής είναι να μάθουν οι εκπαιδευόμενοι τη δομή και τις δυνατότητες που προσφέρουν οι μορφοποιήσεις CSS3. Το CSS3 μπορεί να μορφοποιήσει το φόντο μιας ιστοσελίδας, τις γραμματοσειρές και τα χρώματα των κειμένων της σελίδας καθώς και τον τρόπου εκτύπωσης μιας ιστοσελίδας. Επίσης, το CSS προσφέρει και δυνατότητες για αλληλεπίδραση όπως για παράδειγμα πτυσσόμενα μενού εμφάνιση και εξαφάνιση αντικειμένων κτλ.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5 - Ασκήσεις - Παραδείγματα για την HTML5
Σκοπός της ενότητας αυτής είναι να εφαρμόσουμε όλα όσα μάθαμε στις προηγούμενες ενότητες. Τα παραδείγματα που θα μελετηθούν είναι δύο κατηγοριών. Η πρώτη κατηγορία θα είναι παραδείγματα στα οποία φτιάχνουμε ιστοσελίδες από την αρχή. Η δεύτερη κατηγορία θα είναι παραδείγματα τροποποίησης έτοιμων open source ιστοσελίδων στις οποίες θα γίνονται οι κατάλληλες τροποποιήσεις έτσι ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτή η κατηγορία έχει μεγάλο ενδιαφέρον, διότι θα χρησιμοποιηθούν ιστοσελίδες που είναι βασισμένες πάνω στο web usability και προσαρμοσμένες στα σημερινά trends.
ΜΑΘΗΜΑ - Γλώσσα Javascript
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - Δομή της JavaScript
Σκοπός αυτής της διδακτικής ενότητας είναι να μάθουν οι εκπαιδευόμενοι τη δομή, τους κανόνες σύνταξης, τους τελεστές και τη χρησιμότητα της JavaScript. Επίσης θα μάθουν για τη βιβλιοθήκη JQuery Library της JavaScript, καθώς και τη λειτουργία του DOM.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 - Βασικές εντολές της JavaScript
Σκοπός αυτής της διδακτικής ενότητας είναι η εκμάθηση των βασικών εντολών της JavaScript. Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν να ορίζουν και να καλούν συναρτήσεις, καθώς και να δημιουργούν και να ενσωματώνουν scripts στις ιστοσελίδες.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 - Πρακτική
Σκοπός της διδακτικής ενότητας είναι οι εκπαιδευόμενοι να εξασκηθούν με την παρουσίαση και ανάλυση λεπτομερών και χρήσιμων παραδειγμάτων τα οποία θα μπορούν να ενσωματώσουν και στις ιστοσελίδες που θα φτιάξουν στο μέλλον.
ΜΑΘΗΜΑ - Τεχνική AJAX
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - Εισαγωγή και τρόπος λειτουργίας στην AJAX
Σκοπός της ενότητας αυτής είναι να κατανοήσουν οι εκπαιδευόμενοι τη σημασία και την εφαρμογή τεχνικών Ajax στη δημιουργία ενός website. Επίσης, θα μάθουν τη δημιουργία αντικειμένου XMLHTTPRequest, τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η συνομιλία με τον διακομιστή, καθώς και να χρησιμοποιούν πολύ καλά τη συνάρτηση callback.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 - Επιστροφή δεδομένων και ο τρόπος που χτίζουμε μια εφαρμογή AJAX
Σκοπός της ενότητας αυτής είναι να μάθουν οι εκπαιδευόμενοι πώς χτίζουμε μια εφαρμογή Ajax και πώς η εφαρμογή αυτή επιστρέφει δεδομένα. Επίσης, θα μελετήσουμε πολλά παραδείγματα της τεχνικής Ajax χρησιμοποιώντας και συνδυάζοντας όλες τις γλώσσες προγραμματισμού που μάθαμε.
ΜΑΘΗΜΑ - Εισαγωγή στη Γλώσσα Προγραμματισμού Python
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - Εισαγωγή στην Python και τα βασικά στοιχεία της
Ο σκοπός της παρούσας διδακτικής ενότητας είναι η αρχική γνωριμία των εκπαιδευόμενων με τη γλώσσα προγραμματισμού Python και το περιβάλλον εκτέλεσης σεναρίων και ανάπτυξης εφαρμογών. Επίσης, η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τη γλώσσα και τη χρήση της για τη συγγραφή απλών βασικών προγραμμάτων και σεναρίων. Για το λόγο αυτό παρουσιάζονται τα βασικά χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες της γλώσσας, στοιχεία από την εξέλιξή της και σύγκριση με εναλλακτικές γλώσσες. Παρέχονται οδηγίες για την εγκατάσταση του βασικού περιβάλλοντος Python στον υπολογιστή των εκπαιδευόμενων και την εξοικείωσή τους με το περιβάλλον διαδραστικού διερμηνευτή και το ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών IDLE. Στη συνέχεια παρουσιάζονται σε συνοπτική μορφή τα βασικά στοιχεία της γλώσσας με απλά παραδείγματα και βασικά παραδείγματα εντολών προς εκτέλεση από τους εκπαιδευόμενους. Τέλος, παρέχονται στοιχεία για το περιβάλλον ανάπτυξης μέσω υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους και γενικές πληροφορίες για την κοινότητα και την ανάπτυξη της γλώσσας.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 - Βασικές αρχές – Συμβολοσειρές – Λίστες – Πλειάδες
Ο σκοπός της διδακτικής ενότητας είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τις βασικές αρχές κωδικοποίησης προγραμμάτων της Python, τη χρήση συμβολοσειρών, λιστών και πλειάδων. Επίσης, η εξοικείωσή τους με τη συγγραφή απλών προγραμμάτων και σεναρίων σε αυτά. Για το λόγο αυτό, παρουσιάζονται αναλυτικά τα βασικά στοιχεία με απλά παραδείγματα προς εκτέλεση από τους εκπαιδευόμενους.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 - Λεξικά - Έλεγχος ροής
Ο σκοπός της διδακτικής ενότητας είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τις βασικές αρχές και τη χρήση λεξικών και δομών ελέγχου ροής. Επίσης, η εξοικείωσή τους με τη συγγραφή απλών προγραμμάτων και σεναρίων σε αυτά τα αντικείμενα. Για το λόγο αυτό παρουσιάζονται αναλυτικά τα βασικά στοιχεία με απλά παραδείγματα προς εκτέλεση από τους εκπαιδευόμενους.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4 - Συναρτήσεις – Δομοστοιχεία
Ο σκοπός της διδακτικής ενότητας είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τις βασικές αρχές και τη χρήση των συναρτήσεων και των δομοστοιχείων Python. Επίσης, η εξοικείωσή τους με τη συγγραφή απλών προγραμμάτων και σεναρίων σε αυτά τα αντικείμενα. Για το λόγο αυτό, παρουσιάζονται αναλυτικά τα βασικά στοιχεία με απλά παραδείγματα προς εκτέλεση από τον εκπαιδευόμενο.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5 - Προγράμματα – Αρχεία – Εξαιρέσεις
Ο σκοπός της παρούσας διδακτικής ενότητας είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τις βασικές αρχές για τη δημιουργία προγραμμάτων σε Python καθώς και τη χρήση αρχείων και εξαιρέσεων. Επίσης, η εξοικείωσή τους με τη συγγραφή απλών προγραμμάτων και σεναρίων σε αυτά τα αντικείμενα. Για το λόγο αυτό, παρουσιάζονται τα βασικά στοιχεία με απλά παραδείγματα προς εκτέλεση από τους εκπαιδευόμενους.
ΜΑΘΗΜΑ - jQuery και JavaScript για την Ενσωμάτωση Visual Effects, Animation, Games και Charts στις Ιστοσελίδες
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - jQuery
Σκοπός της ενότητας αυτής είναι να παρουσιαστούν αναλυτικά οι δυνατότητες του jQuery και να μπορέσουν οι εκπαιδευόμενοι να ενσωματώσουν τις δυνατότητες αυτές στις ιστοσελίδες που δημιουργούν.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 - JavaScript Animation και Data Analysis
Σκοπός της ενότητας αυτής είναι να μάθουν οι εκπαιδευόμενοι να δημιουργούν animation και interactive charts με τη βοήθεια της JavaScript. Επίσης οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν να προσθέτουν visual effects και αλληλεπίδραση στις σελίδες τους με τη JavaScript.
ΜΑΘΗΜΑ - Γραφιστικός Σχεδιασμός (Graphic Design) με Adobe Photoshop & InDesign
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - Το Περιβάλλον Λειτουργίας του Adobe Photoshop
Στόχος της διδακτικής ενότητας είναι η πρώτη γνωριμία των εκπαιδευόμενων με το πιο γνωστό πρόγραμμα ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας και φωτογραφικών, το Adobe Photoshop. Στην πρώτη εισαγωγική αυτή ενότητα, παρουσιάζονται οι βασικές δυνατότητες και τα κύρια χαρακτηριστικά του Photoshop. Περιγράφεται το προεπιλεγμένο περιβάλλον εργασίας του Photoshop και γίνεται αναφορά στις βασικές επιλογές του Main Menu του προγράμματος. Παρουσιάζονται, επίσης, τα βασικά εργαλεία της εργαλειοθήκης του Photoshop και αναφέρονται κάποιες βασικές λειτουργίες του προγράμματος ώστε οι εκπαιδευόμεναι να εξοικειωθούν με το περιβάλλον εργασίας του Adobe Photoshop.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 - Βασική Επεξεργασία Εικόνας, Ρετουσάρισμα και Διόρθωση Εικόνων στο Photoshop
Στόχος της διδακτικής ενότητας είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τα βασικά εργαλεία του Photoshop. Στην παρούσα διδακτική ενότητα παρουσιάζονται τα Layers, που αποτελούν ένα από τα πιο βασικά και χαρακτηριστικά στοιχεία του Photoshop. Περιγράφονται, επίσης τα εργαλεία επιλογής και αποκοπής ενώ αναφέρονται διάφορες διαδικασίες και τεχνικές για το διαχωρισμό ενός αντικειμένου από το φόντο (background) μιας εικόνας. Επιπρόσθετα, γίνεται αναφορά στα φίλτρα που προσφέρει το περιβάλλον εργασίας του Photoshop και παρουσιάζονται διάφορες τεχνικές και εργαλεία για το ρετουσάρισμα και τη διόρθωση εικόνων και φωτογραφιών.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 - Θεωρία Χρωμάτων και Εφαρμογή στο Περιβάλλον του Photoshop
Στόχος της διδακτικής ενότητας είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τα χρωματικά εργαλεία και τις δυνατότητες του Photoshop για προσαρμογή χρωμάτων σε εικόνες και φωτογραφίες. Στην παρούσα διδακτική ενότητα παρουσιάζονται τα δύο βασικά χρωματικά μοντέλα, το RGB, το οποίο είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο μοντέλο και το CMYK, που είναι κατάλληλο για εκτυπώσεις, και η εφαρμογή τους μέσα στο περιβάλλον εργασίας του Photoshop. Περιγράφονται, επίσης, τα σημαντικότερα χρωματικά εργαλεία σχεδίασης και ζωγραφικής που διαθέτει το Photoshop. Επιπρόσθετα, εξετάζονται οι επιλογές και οι τεχνικές που προσφέρει το Photoshop για τη διόρθωση τονικών και χρωματικών προβλημάτων και τη βελτίωση της φωτεινότητας και αντίθεσης των χρωμάτων μιας εικόνας.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4 - Σχεδίαση Ιστοσελίδας (Web Page) χρησιμοποιώντας Photoshop
Η χρήση του Photoshop για τη δημιουργία και επεξεργασία Web γραφικών και εικόνων είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, καθώς αποτελεί τη πιο γνωστή εμπορική εφαρμογή με τις περισσότερες δυνατότητες για την επεξεργασία ψηφιογραφικών εικόνων. Το Adobe Photoshop, μπορεί, ωστόσο, να χρησιμοποιηθεί και ως ένα σημαντικό εργαλείο σχεδίασης Web Sites (Ιστοσελίδων) και mobile εφαρμογών, ιδιαίτερα χάρη στα νέα χαρακτηριστικά που ενσωμάτωσε η έκδοση Photoshop CC και δίνει τη δυνατότητα για ταχύτατη αναπαραγωγή web assets (αντικειμένων, στοιχείων και πληροφοριών περιεχομένου) από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Στόχος της διδακτικής ενότητας είναι η περιγραφή των βασικών χαρακτηριστικών, λειτουργιών και εργαλείων του Photoshop, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Web designers και Web developers κατά τη διαδικασία σχεδίασης και ανάπτυξης μιας Ιστοσελίδας.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5 - Το Περιβάλλον Λειτουργίας του Adobe InDesign
Στόχος της διδακτικής ενότητας είναι η πρώτη γνωριμία των εκπαιδευόμενων με το Adobe InDesign, ένα δυναμικό επαγγελματικό εργαλείο σελιδοποίησης και γραφιστικής σχεδίασης που επιτρέπει τη δημιουργία πολλών ειδών εγγράφων. Στην εισαγωγική αυτή ενότητα, παρουσιάζονται οι βασικές δυνατότητες και τα κύρια χαρακτηριστικά του InDesign. Περιγράφονται όλες οι βασικές ρυθμίσεις κατά τη δημιουργία ενός νέου εγγράφου στο InDesign, όπως είναι ο αριθμός των σελίδων, η αρχική σελίδα, το μέγεθος της σελίδας, οι στήλες και τα περιθώρια στηλών, ξακρίσματος και πρόσθετων πληροφοριών. Παρουσιάζονται, επίσης, τα πέντε βασικά στοιχεία περιεχομένου (elements) που απαρτίζουν τη βασική οθόνη πλοήγησης του InDesign (Application bar, Tools panel, Control panel, Document window, Panels) και οι επιλογές αυτών. Επιπρόσθετα γίνεται αναφορά σε κάποιες βασικές λειτουργίες του προγράμματος ώστε οι εκπαιδευόμεναι να εξοικειωθούν με το περιβάλλον εργασίας του Adobe InDesign.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 6 - Χρήση Κειμένων, Στυλ, Γραφικών και Εφέ στο InDesign
Στόχος της διδακτικής ενότητας είναι να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για τη σχεδίαση και δημιουργία εξώφυλλων βιβλίων, επαγγελματικών καρτών, διαφημιστικών εντύπων, πολυσέλιδων εγγράφων και σύνθετων δημοσιεύσεων.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 7 - Προετοιμασία για Eκτύπωση και Eξαγωγή στο InDesign
Στόχος της διδακτικής ενότητας είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τις διάφορες μεθόδους αποθήκευσης και εξαγωγής των εγγράφων του InDesign για εκτύπωση, αποθήκευση και προβολή σε διάφορες συσκευές αλλά και δημοσίευση στο Internet.
ΜΑΘΗΜΑ - Σχεδίαση Responsive Ιστοσελίδων (Responsive Web Design) με Bootstrap & Dreamweaver
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - Το Περιβάλλον Λειτουργίας του Bootstrap
Σκοπός της διδακτικής ενότητας είναι η πρώτη γνωριμία των εκπαιδευόμενων με το Bootstrap, ένα πανίσχυρο front-end framework για γρήγορη ανάπτυξη Iστοσελίδων. Το Twitter Bootstrap ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία στην ανάπτυξη Ιστοσελίδων και web εφαρμογών και από τα πιο δημοφιλή projects στο GitHub. Χρησιμοποιείται από χιλιάδες εταιρείες web design & development για τη δημιουργία responsive και mobile-friendly Ιστοσελίδων. Σκοπός της διδακτικής ενότητας είναι να γνωρίσετε το Bootstrap και να εξοικειωθείτε με τις διάφορες μεθόδους εγκατάστασης και χρήσης του λογισμικού ενώ σε επόμενες ενότητες θα περιγραφούν τα βασικά χαρακτηριστικά της λειτουργίας του Bootstrap. Η εκμάθηση της χρήσης και του χειρισμού του Bootstrap είναι μία βασική δεξιότητα που θα πρέπει να έχει κάθε web designer και developer.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 - Σχεδίαση Ιστοσελίδας και Εμφάνιση Δεδομένων στο Bootstrap
Το Bootstrap προσφέρει προενσωματωμένο Grid System, CSS Styles και λειτουργικότητα για να δημιουργήσετε γρήγορα και εύκολα responsive, mobile-first web sites και web εφαρμογές. Σκοπός της ενότητας είναι η εκμάθηση του Bootstrap Grid System και των Bootstrap Containers με τα οποία μπορείτε να υιοθετήσετε ένα responsive design στη σχεδίαση της Ιστοσελίδας σας. Επιπλέον, η ενότητα στοχεύει στην εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τα βασικά CSS Styles του Bootstrap όσον αφορά τη μορφοποίηση κειμένου, πινάκων, εικόνων και κουμπιών.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 - Φόρμες και Αλληλεπίδραση Χρήστη στο Bootstrap
To Bootstrap διαθέτει διάφορα components και objects που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη σχεδίαση μιας ιστοσελίδας. Σκοπός της ενότητας είναι να περιγράψει κάποια βασικά στοιχεία του Bootstrap που προσφέρουν αλληλεπίδραση με τον τελικό χρήστη, όπως είναι οι φόρμες και το σύστημα πλοήγησης.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4 - Το Περιβάλλον Λειτουργίας του DreamWeaver
Το Adobe Dreamweaver είναι ένα κορυφαίο πρόγραμμα σχεδίασης και ανάπτυξης σύγχρονων, responsive ιστοσελίδων. Αποτελεί ένα επαγγελματικό εργαλείο για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη δυναμικών ιστοσελίδων και διαδικτυακών εφαρμογών, ιδανικό για κάθε web designer και developer. Σκοπός της παρούσας διδακτικής ενότητας είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με το περιβάλλον εργασίας του Adobe Dreamweaver.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5 - Δημιουργία και Διαχείριση Στοιχείων Περιεχομένου στο DreamWeaver
Το Adobe Dreamweaver παρέχει πλήθος εργαλείων για την εισαγωγή, προσαρμογή και επεξεργασία κειμένου, υπερσυνδέσμων, εικόνων και πινάκων ώστε να προστεθεί χρήσιμο περιεχόμενο σε μια ιστοσελίδα (Site). Σκοπός της παρούσας διδακτικής ενότητας είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τη δημιουργία και διαχείριση στοιχείων περιεχομένου τόσο σε Design view όσο και σε Code view στο περιβάλλον εργασίας του Adobe Dreamweaver.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 6 - Διάταξη και Εμφάνιση Ιστοσελίδας στο DreamWeaver
Η σχεδίαση της δομής ενός Web Site είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αποτελεί το σκελετό της ιστοσελίδας, βάση του οποίου ο web developer θα συντάξει τον κώδικα για την ανάπτυξη του Site. Σκοπός της παρούσας διδακτικής ενότητας είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τα εργαλεία και τις δυνατότητες που προσφέρει το Adobe Dreamweaver για να δομήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά μία ιστοσελίδα. Επιπλέον, η ενότητα εστιάζει στην εμφάνιση της ιστοσελίδας και παρέχει πληροφορίες για τη χρήση των Style Sheets στο περιβάλλον εργασίας του Dreamweaver ώστε να καταφέρουν οι εκπαιδευόμενοι να εφαρμόσουν την επιθυμητή μορφοποίηση στα στοιχεία περιεχομένου μιας ιστοσελίδας.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 7 - Δουλεύοντας με Φόρμες, Πολυμέσα και Πρότυπα στο Dreamweaver
Σκοπός της παρούσας διδακτικής ενότητας είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τα εργαλεία και τις δυνατότητες που προσφέρει το Adobe Dreamweaver όσον αφορά την προσθήκη και επεξεργασία διαδραστικών στοιχείων και πολυμέσων σε έγγραφα Web.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 8 - Δημοσίευση Ιστοσελίδας στο Web
Σκοπός της παρούσας διδακτικής ενότητας είναι ο ορισμός απομακρυσμένου διακομιστή web και η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με το Files panel του Dreamweaver ώστε να είναι σε θέση να δημοσιεύουν το τοπικό site σε έναν online web server.
ΜΑΘΗΜΑ - Δημιουργία δυναμικών Ιστοσελίδων με χρήση CMS Joomla!
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - Το Περιβάλλον Λειτουργίας του Joomla!
Σκοπός της παρούσας διδακτικής ενότητας είναι να παρουσιάσει το περιβάλλον λειτουργίας της πλατφόρμας του Joomla! 3.3 στη βασική εγκατάσταση που πραγματοποιήθηκε στην προηγούμενη ενότητα. Αρχικά περιγράφονται τα σημαντικά μέρη του Δημόσιου Τμήματος (Front End), δηλαδή της εμφάνισης της Ιστοσελίδας όπως θα φαίνεται στους τελικούς χρήστες, ενώ στη συνέχεια περιγράφεται η Περιοχή Διαχείρισης (Back End), δηλαδή η περιοχή κατασκευής και διαχείρισης της Ιστοσελίδας. Επιπρόσθετα, οι εκπαιδευόμενοι στην ενότητα αυτή θα κατανοήσουν πώς οργανώνεται το έτοιμο περιεχόμενο της βασικής εγκατάστασης του Joomla! 3.3 τόσο για τους διαχειριστές όσο και για τους επισκέπτες της Ιστοσελίδας. Στο τέλος της ενότητας, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι εξοικειωμένοι με το περιβάλλον λειτουργίας του Joomla! ώστε να ξεκινήσουν τη ρύθμιση των βασικών παραμέτρων της Ιστοσελίδας.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 - Οργάνωση, Διαχείριση και Επεξεργασία Περιεχομένου στο CMS Joomla!
Μετά τη ρύθμιση των παραμέτρων θα ξεκινήσουμε να δημιουργούμε περιεχόμενο για την Ιστοσελίδα και θα εξετάσουμε τις λειτουργίες που διέπουν τη διαδικασία οργάνωσης και διαχείρισης χρήσιμου περιεχομένου. Η δημιουργία και διαχείριση του Περιεχομένου (Content) είναι από τις πιο σημαντικές διαδικασίες σε ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS). Σκοπός αυτής της ενότητας είναι να παρουσιάσει το περιβάλλον διαχείρισης του περιεχομένου, όπως είναι η δημιουργία και η διαχείριση Άρθρων (Article Manager) και Κατηγοριών (Category Manager) και να εξηγήσει τον τρόπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία για να δημιουργήσετε μια λογική ιεραρχική δομή στο περιεχόμενο της Ιστοσελίδας σας. Επιπλέον, περιγράφονται οι γενικές παράμετροι των άρθρων, καθώς επίσης και οι επιλογές που παρέχει η πλατφόρμα του Joomla! για την διαχείριση και επεξεργασία κειμένου και Πολυμέσων (Multimedia Manager).
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 - Εγκατάσταση και διαχείριση εφαρμογών και επεκτάσεων στο CMS Joomla!
Η παρούσα ενότητα εξετάζει κάποιες πρόσθετες εφαρμογές και λειτουργίες του Joomla! που βοηθάνε την Ιστοσελίδα να γίνει πιο αποδοτική. Σκοπός της ενότητας είναι η παρουσίαση των Εφαρμογών (Components), των Επεκτάσεων (Extensions) και των Ενθεμάτων (Modules) του Joomla!. Η ενότητα περιγράφει διάφορες εφαρμογές του Joomla! και παραθέτει παραδείγματα χρήσης αυτών, όπως είναι οι Διαφημίσεις (Banners), οι Επαφές (Contacts), οι Ροές Ειδήσεων (News Feeds) και οι Διαδικτυακοί Σύνδεσμοι (Web Links), ενώ επίσης περιγράφει τη διαχείριση Ενθεμάτων του Ιστότοπου (Site Modules) και της Περιοχής Διαχείρισης (Administrator) Modules) του Joomla!.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4 - Εγκατάσταση και Διαχείριση Προτύπων στο CMS Joomla!
Τα Πρότυπα (Templates) αφορούν την εμφάνιση και την αισθητική της Ιστοσελίδα σας, ελέγχοντας τα χρώματα, τις γραμματοσειρές, τις εικόνες και πολλά άλλα συστατικά της σχεδίασης. Σκοπός αυτής της ενότητας είναι να παρουσιάσει τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν ένα Πρότυπο του Joomla! και να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε ένα Πρότυπο. Η μελέτη περίπτωσης της ενότητας περιλαμβάνει την εγκατάσταση και επεξεργασία ενός προτύπου.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5 - Εφαρμογή του CMS Joomla! σε Επιχειρήσεις
Σκοπός της ενότητας είναι η πρακτική εφαρμογή του Joomla! για την δημιουργία επιχειρηματικής Ιστοσελίδας. Το Joomla!, ως ένα δωρεάν και ελεύθερο λογισμικό για τη δημιουργία ιστοσελίδων, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις επιχειρήσεις, αφενός λόγω κόστους και αφετέρου λόγω του μεγάλου αριθμού επεκτάσεων, εφαρμογών και προτύπων που διαθέτει. Η ενότητα εξετάζει κάποιες πρακτικές εφαρμογές για επιχειρήσεις και παραδείγματα από επεκτάσεις και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιχειρηματικές ιστοσελίδες και ηλεκτρονικό εμπόριο.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 6 - Δημιουργία Δυναμικής Ιστοσελίδας με χρήση CMS Joomla!
Σκοπός της ενότητας είναι η πρακτική εφαρμογή του Joomla! για την δημιουργία Ιστοσελίδας για μία μη κερδοσκοπική οργάνωση. Η εφαρμογή του Joomla! για ομάδες, συλλόγους, ιδρύματα, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και μη κυβερνητικούς οργανισμούς είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αφενός λόγω της ελεύθερης άδειας του λογισμικού και αφετέρου λόγω του ότι προσφέρει ένα περιβάλλον συνεργασίας των μελών της οργάνωσης. Η ενότητα εξετάζει τις εφαρμογές και τα εργαλεία του Joomla! που βοηθούν τους χρήστες να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να οργανωθούν μέσα στην ομάδα τους αλλά επίσης και να προσεγγίσουν το ευρύτερο κοινό και να προωθήσουν το σκοπό ή το μήνυμά τους, να αποκτήσουν οικονομική υποστήριξη και να συνδέσουν ομοϊδεάτες χρήστες ώστε να επιτύχουν μια κοινή ιδέα ή στόχο.

Επιστροφή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

E learning ΕΚΠΑ  Πανεπιστήμιο Αθηνών - Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
E-Learning Πανεπιστήμιο Αθηνών E-Learning Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. – Ε.Κ.Π.Α.)
Π.Ε. Πετράκης

Διεύθυνση: Σταδίου 5, T.K. 10562, Αθήνα

e-mail: elearn-secretariat@elke.uoa.gr Τηλέφωνο: 2103689354

Copyright 2014
 

ΙΕΣΟΕΛ - e learning ΕΚΠΑ | Προγράμματα στη Λογιστική και Ελεγκτική

E learning Κατευθύνσεις Προγράμματων

Νέα γενιά e learning προγραμμάτων | Εκμάθηση Λογισμικών Προγραμμάτων και Πρακτική Εφαρμογή

 

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας.
Όταν χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας αποδέχεστε τη χρήση των cookies στο browser σας. Μάθετε περισσότερα για τη χρήση των cookies πατώντας εδώ.